Brancheopleiding Acne niveau 4

Word Medisch Schoonheidsspecialist! Uiterst geschikt voor schoonheidsspecialisten die zich verder willen specialiseren in huidverbetering.

Ben jij schoonheidsspecialiste en wil jij je specialiseren in acne? Wil jij weten hoe acne ontstaat en wat voor behandeling je daarvoor kan toepassen? Wil jij je cliënten net datgene kunnen aanbieden wat verder gaat dan huidverzorging en huidverbetering? Dan is deze opleiding Acne iets voor jou. Als je aangesloten bent bij een brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten kunnen de behandelingen gedeclareerd worden bij zorgverzekeraars, een mooi voordeel! 

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklier en/of haarfollikel. Acne kan niet in een paar dagen worden genezen. Welke behandeling ook wordt gekozen, er is altijd geduld nodig. Iedere cliënt heeft een eigen vorm van acne en heeft daarom ook een eigen behandelplan nodig. Er bestaat dan ook geen standaardbehandeling die in alle gevallen kan worden toegepast. Over het algemeen geldt dat men niet te lang moet wachten met een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, huidtherapeut of dermatoloog. Hoe eerder de behandelingen worden opgestart en hoe consequenter deze worden voortgezet, des te beter het uiteindelijke resultaat zal zijn. Door een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, huidtherapeut of dermatoloog niet uit te stellen, kan men een verdere uitbraak voorkomen en wordt het risico op littekens lager. 

 

 

Opleidingsinhoud

De opleiding wordt gegeven door docenten zorg en welzijn, huidtherapeuten en gekwalificeerde schoonheidsspecialisten, die vol passie de nodige kennis en vaardigheden aan de leerlingen overdragen. Zij hebben al jarenlang ervaring.
Maria Venus, één van de docenten zorg en welzijn met medische achtergrond, heeft al ruim 25 jaar ervaring als docent en ruim 30 jaar als professionele behandelaar. Vele teams van salons, beauty centra en klinieken zijn door haar getraind tot next level schoonheidsspecialist. Zij is van mening dat schoonheidsspecialisten meer dienen te weten over huidaandoeningen, apparatuur en huidverbeteringsbehandelingen. Om die redenen heeft Maria deze opleiding geheel en vol passie ontwikkeld. Haar medische achtergrond en ervaring heeft zij dan ook ondergebracht in deze opleiding om meer kennis te geven aan de schoonheidsspecialisten, zodat zij zich nog meer kunnen verdiepen in het vak.

 

 

Modules

 • Hygiëne en consult
 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Bouw van de huid
 • Verschillende vormen van acne 
 • Kennis van verschillende producten
 • Contra-indicaties
 • Het uitvoeren van een huidanalyse
 • Een behandelplan opstellen
 • Salonmanagement en verkoopadviezen
 • Exameneisen en voorbereidingen
 • Stappenplannen diverse behandelingen
 • Advisering en verzorging

Bijkomende voordelen van de opleiding

 • Met het erkende diploma kan je een medische code aanvragen, waardoor je met verzekeraars kan samenwerken. 
 • Zorgverzekeraars vergoeden veelal gedeeltelijk behandelingen voor acne, wat voordelig is voor jouw klant.
 • Als schoonheidsspecialist is het belangrijk je kennis up-to-date te houden. Daarom is jezelf specialiseren een zeer gepaste keuze.
 • Je kan behandelingen aan gaan bieden op dit specifieke vakgebied, waardoor je je potentiële klantenkring vergroot.
Rug met Acne die behandeld wordt
Voorbehandeling Acne

Inclusief

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor schoonheidsspecialisten die:

 • meer willen weten over apparatuur en grondstoffen.
 • op de hoogte willen zijn van de nieuwste ontwikkelingen.
 • next level willen gaan: investeren in kennis, wetenschap en toepassing voor jezelf als behandelaar, maar ook als coach voor jouw klant bij huidverbetering of huidproblemen.
 • medisch geschoold willen worden in Acne niveau 4.
 • het branche diploma niveau 3 gehaald hebben en zich willen bekwamen in medische branche niveau 4.
 • zich willen bijscholen.

Waarom Beauty Academy Eye For You?

Logo Paars Logo
Omvang & tijdsduur 4 lesdagen
LesgeldAanbieding: 795,00 euro excl. BTW, 961,95 euro incl. BTW. Met gebruik van onze producten.
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenJe dient voor 3 lesdagen zelf een model mee te nemen.
Studiebelasting Gemiddeld 4 uur per week.
NiveauDe theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 4 Niveau.
VooropleidingVoor deze opleiding dien je schoonheidsspecialist te zijn of dien je minimaal de 5-daagse opleiding Schoonheidsspecialist Gelaatsverzorging te hebben afgerond op de Beauty Academy.
StudieverklaringNa het afronden van deze opleiding ontvang je de branchediploma Acne Specialist niveau 4.
ExamenVoor het behalen van deze bekwaamheid is een examen vereist. Het examen bestaat uit een theorie-en praktijkexamen. Het lesgeld is exclusief examengelden.
TCI examen: 230 euro
Prijs is onder voorbehoud.
PakketVoor deze opleiding is aankoop van een pakket niet nodig. Je maakt gebruik van onze materialen. Losse producten kunnen gekocht worden bij onze groothandel.

Wanneer kan je starten?

Veelgestelde vragen

Om deze opleiding te volgen, dien je minimaal de 5-daagse opleiding Schoonheidsspecialist Gelaatsverzorging af te ronden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de 10- of 15-daagse opleiding Schoonheidsspecialist te volgen en af te ronden.

Het is een vereiste om dan eerst de 15-daagse opleiding Schoonheidsspecialist af te ronden en examens af te leggen bij de TCI. Dit duurt ongeveer 5 tot 6 maanden.
Hierna kan je de 4-daagse opleiding Acne niveau 4 volgen en afronden. Dit duurt ongeveer 2 maanden.
Gemiddeld kan je Schoonheidsspecialist niveau 3 en Acne niveau 4 binnen 8 maanden behalen.

Jazeker. In dat geval wordt er een instituut theorie- en praktijkexamen afgelegd bij de Beauty Academy voor 159,00 euro en ontvang je het certificaat Vakbekwaamheid Acne Specialist.

Geef een reactie