Cursus Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een behandeling om de huid te verbeteren. Dit doe je door gebruik te maken van een apparaat met verschillende diamant koppen. Bij deze vorm van microdermabrasie verwijder je met een diamanten kop de bovenste lagen van de huid. Door de huid te vacuümzuigen worden de dode huidcellen direct weer afgezogen. Hierdoor voorkom je verstoppingen en huidreacties.

Je verwijdert als het ware de bovenste huidlaag. Het verwijderen van de bovenste huidlaag stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen in de onderste cellaag. Deze cellen verplaatsen zich vervolgens naar de bovenste lagen en vervangen geleidelijk het oude beschadigde weefsel.

Vanwege de nauwkeurigheid is een microdermabrasie behandeling erg goed geschikt voor de behandeling van littekens en pigmentvlekken. Bij microdermabrasie ligt de focus ook op huidverjonging en huidverbetering.


Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus leer je werken met een microdermabrasie apparaat. Deze cursus geeft je allereerst een gedegen theoretische achtergrond op het gebied van anatomie, fysiologie, dermatologie consult, advisering en verzorging. Nadat de theoretische aspecten behandeld zijn ga je al snel over tot de praktijk. Tijdens de praktijk leer je alle ins en outs over het geven van de behandeling.

Microdermabrasie is een pijnloze techniek voor het gladder maken van de huid. Tijdens de opleiding leer je meer dan alleen het behandelen.

  • Consult;
  • Huidkennis;
  • Productkennis;
  • Huidanalyse;
  • Contra indicaties;
  • Diverse technieken;
  • Diverse maskers;
  • kuurbehandeling en kostprijsberekening;
  • Bijwerkingen;
  • Advies;

Na aanleiding van de vorige punten brengt de behandeling risico’s met zich mee, waar professioneel en secuur mee om moet worden gegaan. Zo kan de huid er gevoelig voor zijn en is het dus belangrijk dat wij als professionals goed weten waar we mee werken en hoe we dat doen. Er moet goed gekeken worden naar de huid van elk persoon op zich.


Wat kan je er mee?

Na het behalen van je certificaat kan het geleerde uitstekend in de praktijk worden toegepast! Je bent in staat om een perfecte Microdermabrasie behandeling uit te voeren en de klant te kunnen adviseren.


Details en kosten

Duur 1 dag.
Kosten€ 195 excl.btw (21%) (zonder pakket)
AANBIEDING: €395,00 excl.btw Inclusief pakket!
Lestijden10:00 tot 15:30 uur
Minimum leeftijd16 jaar
ModelJe oefent op medecursisten. Als je dat niet wilt of het kan niet, dan dien je een model te regelen.
NiveauDe theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 3 Niveau.
Certificaat / DiplomaJe ontvangt een certificaat voor Microdermabrasie.

Zo snel mogelijk starten?

Geef een reactie