Branche Opleiding Schoonheidsspecialiste Gelaatsverzorging

Basis gezichtsbehandelingen aanbieden in je salon

Wil jij je focussen op gezichtsbehandelingen? Met maskers, peelings een een rustgevende gezichtsmassage aan de slag gaan? Wellicht heb je dan interesse in onze 5 daagse opleiding Gelaatsverzorging. In 5 weken word je klaargestoomd om basis gezichtsbehandelingen aan te bieden. Mocht je in de toekomst aan de slag willen gaan met specialisaties zoals Mesotherapie met een Derma pen, Microdermabrasie, Kruidenpeeling bijvoorbeeld, dan is dit de juiste opstap! 

Opfriscursus:  heb jij je diploma schoonheidsspecialist al behaald, maar ben je een tijdje uit
de running geweest? Dan is deze opfriscursus wellicht geschikt voor jou. Binnen deze 5 dagen heb jij de juiste kennis en vaardigheden weer terug. Tijdens deze korte opfriscursus leer je alles over het gelaat.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens deze korte praktijkopleiding leiden we jou op tot schoonheidsspecialist. In deze opleiding wordt de nadruk gelegd op de meest voorkomende behandelingen in een schoonheidssalon, zoals een huidanalyse, dieptereiniging en het verven van wenkbrauwen en wimpers. Deze onderdelen worden dan ook zeer uitgebreid bestudeerd. Naast zakelijke aspecten, zoals advies over de juiste verkoopprijzen, worden ook sociale aspecten behandeld tijdens de les. Dit gaat bijvoorbeeld over het ontvangen van klanten. 

Modules

  • Hygiëne en consult
  • Huidanalyse en productkennis
  • Anatomie, fysiologie en pathologie
  • Wenkbrauwen en wimpers verven
  • Wenkbrauwen epileren 
  • Oppervlaktereiniging 
  • Dieptereiniging, maskers en peelings
  • Onzuiverheden verwijderen
  • Advisering en verzorging
Depositphotos 175375850 L 2015

Wat kan je ermee?

Na deze opfriscursus ben je in staat om je beroep als schoonheidsspecialist weer op te pakken. Het bevorderen van de natuurlijke schoonheid en een moment van ontspanning aanbieden is wat jij doet als schoonheidsspecialist. Na het behalen van je vakbekwaamheid kan het geleerde uitstekend in de praktijk worden toegepast!

Details en kosten

Omvang & tijdsduur 5 lesdagen.
- Bij een gemiddeld studietempo
3 maanden (je volgt iedere twee weken les).
-Bij een versneld studietempo 1,5 maand (je volgt iedere week les).

Lesgeld€ 695,00 excl.btw
Termijn betaling is mogelijk.
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenIn de lessen leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Je oefent de behandelingen op je medecursisten en soms op modellen. Dit wordt van te voren aangegeven.
Studiebelasting Leren van theorie: 3-5 uur per week en we adviseren 2 keer per week in de praktijk te oefenen.
NiveauDe theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 3 Niveau.
VooropleidingVoor deze opleiding wordt geen vooropleiding vereist. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.
StudieverklaringCertificaat Skincare Specialist.
ExamenVoor het behalen van deze bekwaamheid is een examen vereist. Er vindt wel een eindtoets plaats.
PakketHet is belangrijk om naast de lessen op de Academy de behandelingen thuis of in je praktijk uit te voeren. Daarom is een pakket met professionele schoonheidsspecialist materialen noodzakelijk.
De Beauty Academy kan je hierin adviseren. Ook kunnen wij een zorgvuldig samengesteld pakket leveren. Hiermee kan je meteen de behandelingen thuis oefenen en je bent er zeker van dat het compleet is en aan alle eisen voldoet.