Cursus Mesotherapie met een Dermapen Opleiding

Huidverbetering en celvernieuwing zonder de huid te verdunnen of te belasten


Wat is Mesotherapie met een Derma pen?

Mesotherapie is een effectieve huidverbeterings-behandeling die je als schoonheidsspecialiste kan aanbieden in jouw salon of praktijk. De behandeling levert goede resultaten op bij collageenaanmaak, littekens en hyperpigmentatie.

Mesotherapie met een Derma pen is de nieuwe techniek op het gebied van micro needling. een Derma pen maakt gebruik van fijne vibrerende naaldjes die kleine ‘openingen’ in de huid maken. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, waardoor de groei- en helende factoren vrijkomen. Dit zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).


Mesotherapie met een Derma pen zorgt voor:

 • Huidversteviging: Tijdens de behandeling krijgen de bindweefselcellen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Hierdoor zal je, na een paar behandelingen, merken dat de huid steviger en gladder wordt.
 • Nieuwe huidcellen: Een behandeling met een Derma pen heeft een zeer zuiverend effect. Doordat de dode huidcellen verwijderd worden, wordt de hoornlaag weer mooi dun. Hierdoor zullen er minder mee-eters ontstaan.
 • Egalisering van de huid:Oppervlakkige pigmentvlekken, schade door de zon en ouderdomsvlekken worden minder zichtbaar na deze behandeling. De huid zal er stralend en egaler uitzien, waardoor moisturisers en serums beter opgenomen worden.

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens deze cursus leer je de belangrijke theorie en praktijk achter deze populaire behandeling, zodat je het beste resultaat behaalt met een Derma pen. Deze training bestaat uit een theorie-deel en een praktijk-deel. In het praktijk-deel wordt de behandeling door de cursisten op elkaar toegepast.

 • Intake, huidinspectie, contra indicaties
 • Productkennis
 • Celprocessen stimuleren met Mesotherapie
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Wat gebeurt er in de huid na een behandeling
 • Behandeling opbouwen
 • Werking van een  Derma pen
 • Behandelen met een Derma pen
 • Kuurbehandeling en kostprijsberekening
 • Nabehandeling en advies

Wat kan je er mee?

Na het behalen van je certificaat, kan het geleerde uitstekend in de praktijk worden toegepast! Naast de salonbehandelingen die je al aanbiedt, heb je nu een nieuwe die je kan toevoegen. Je klanten hebben straks meer behandelingen om uit te kiezen. En met jouw advies weet je wanneer je de mesotherapie behandeling met een Derma pen het beste kan toepassen.

Details en kosten cursus Mesotherapie met een Derma pen

Omvang & tijdsduur 1 dag.
Lesgeld€ 195,00 excl.btw
Je maakt gebruik van onze materialen.

GROTE AANBIEDING: Bij aankoop van de starterset T.w.v 385 euro ontvang je de training GRATIS! (Inhoud: 1x draadloze MesoPen, 2x Lithium accubatterijen, 1x Lader, 10x steriele naaldkoppen, 1x Serum, 1x Masker, 1x Reiniging, 1x opbergtas)
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenIn de lessen leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Tijdens de cursus oefen je op medecursisten.
VooropleidingVoor deze opleiding wordt het diploma schoonheidsspecialist vereist. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.
StudieverklaringNa het afronden van deze cursus ontvang je het certificaat van Mesotherapie met een Derma pen.
NiveauDe theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 3 Niveau.
ExamenVoor het behalen van deze bekwaamheid is geen examen vereist.

Wanneer kan je starten?

Geef een reactie