Microblading

Wat leer je tijdens de opleiding?

In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die jij als specialist moet hebben centraal. Naast de bepaalde technieken die je dient te beheersen, besteden wij ook veel aandacht aan hygiëne, advisering en verzorging. Wij werken met maximaal 4 cursisten. Persoonlijke aandacht staat bij ons namelijk centraal.

Je gaat na de theorie direct aan de slag in de praktijk en oefent de eerste lesdag op kunsthuiden met diverse technieken. Je leert dus geen theorie om de theorie, maar om kennis op te doen die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Je gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk om natuurlijk uitziende wenkbrauwen te zetten. Daarbij word je getraind volgens de nieuwe GGD hygiënerichtlijnen voor tatoeage en permanente make-up. Ook leer je zo pijnloos mogelijk te werken, omgang met de klant en het juiste nazorgadvies. Krijg les van zeer ervaren vakdocenten en in kleine groepen van maximaal 4 leerlingen. Oog voor detail, oog voor jou! 

Modules

– Hygiëne en consult
– Anatomie en pathologie
– Intake en behandelplan
– GGD protocol, aanvraag en                   goedkeuring.
– Kleurenleer
– Productkennis
– Gelaatsvormen
– Vorm van de wenkbrauw
– Wenkbrauwtechnieken
– Wenkbrauwen meten / mapping

– Hairstrokes
– Controle en retouche
– Saloninrichting
– Adviesprijzen
– Advisering en verzorging

Wat kan je ermee?

Microblading is tegenwoordig een veel gevraagde behandeling en daarom een goede aanvulling voor in je salon. Het is de nieuwste techniek op gebied van Permanente Make-Up. Na deze cursus zal je alle basistechnieken beheersen en kan jij je klanten met mooie wenkbrauwen de deur uit laten gaan!

Pakket optioneel te bestellen

Hygiëne pakket (huid- en handdesinfectie vloeistof, medische handschoenen, mondkapjes, haarnetjes, mesjescontainer), oefenhuiden, luxe microblading blade houder, steriel verpakte microblading pen, steriele blades,  pigmenten (10 ml), pigmentringen, meetinstrumenten (diverse methodes), wenkbrauwborstels, microbrushes, pincet, 100% katoen touw, schaartje, nazorgproducten, luxe box en lesmap.

Pigmenten

We hebben pigmenten die gekeurd zijn én 100% veiligheidsgarantie hebben. Deze pigmenten hebben zeer natuurlijke kleuren en zijn onderling mengbaar. Je wordt intensief begeleid. Er wordt diep ingegaan op het GGD protocol, de Safe Microblading technieken en het geven van advies. 

Materiaalgebruik

De Microblading blades waar wij mee werken zijn hele speciale naaldjes in verschillende vormen en aantallen. Het zijn naaldjes met ieder zijn eigen toepassing van techniek. Voor deze techniek kunnen niet de reguliere PMU pigmenten gebruikt worden. Daarvoor heb je speciale pigmenten nodig. Deze samen zorgen voor een fantastisch resultaat. Je leert om zo hygiënisch en nauwkeurig mogelijk te werken.

Details en kosten

Omvang & tijdsduur 4 lesdagen.
Bij een gemiddeld studietempo 2 maanden (je volgt óm de week een lesdag)

Lesgeld€920,- excl. btw, gebruik van onze materialen.

AANBIEDING: opleiding inclusief volledig starterspakket nu voor €1.195,00 excl. btw, Termijnbetaling mogelijk.
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenIn de lessen leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Je oefent de
behandelingen op een oefenhuid en op modellen. Dit wordt van te voren
aangegeven. De modellen dien je zelf te regelen.
Studiebelasting 3-6 uur per week
VooropleidingVoor deze opleiding wordt geen vooropleiding vereist. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.
StudieverklaringNa het afronden van deze opleiding ontvang je het Diploma Microblading Specialist.
ExamenVoor het behalen van deze bekwaamheid is een examen vereist. Het examen bestaat uit een theorie en praktijkexamen.
PakketOptioneel pakket bij te bestellen. Bij een afname van een pakket oefen je direct met je eigen materialen.
Pakketkosten: €295,00 excl. btw

Zo snel mogelijk starten?