Opleiding Elektrisch Ontharen

Welkom bij onze opleiding Elektrisch Ontharen, waar passie en professionaliteit samenkomen!  Of je nu droomt van een gloednieuwe carrière in de schoonheidsindustrie of simpelweg je vaardigheden wilt verfijnen, wij hebben de perfecte opleiding voor jou.

 Behind The Scenes Microblading

Wat is Elektrisch Ontharen?
Elektrisch ontharen is een ontharingsmethode waarbij elektrische stroom wordt gebruikt om ongewenst haar te verwijderen. Er zijn verschillende technieken voor elektrisch ontharen, maar de meest bekende zijn elektrolyse en thermolyse.

Tijdens de opleiding elektrisch ontharen leer je hoe je haren voorgoed kunt laten verdwijnen. We gaan dieper in op de haargroeicyclus, kijken naar welke huidtypes geschikt zijn en wanneer je misschien beter even kunt wachten met behandelen. We duiken in verschillende elektrische methoden, zoals elektrolyse en thermolyse, en helpen je begrijpen welke aanpak het beste past bij verschillende situaties. Natuurlijk gaan we ook flink praktisch aan de slag, met het gebruik van apparatuur, het identificeren van de beste plekken om te behandelen, en hoe je omgaat met mogelijke bijwerkingen. Hygiëne en veiligheid zijn daarbij superbelangrijk, en we nemen ook de tijd om te praten over de juridische en ethische kanten van het vak. Kortom, na deze opleiding ben je helemaal klaar om elektrisch ontharen succesvol toe te passen.

Na het voltooien van de opleiding Elektrisch Ontharen, kun je verschillende loopbaanmogelijkheden overwegen, afhankelijk van je interesses en de vaardigheden die je hebt opgedaan.Je kunt werken als een gespecialiseerde professional in elektrisch ontharen. Dit omvat het uitvoeren van elektrolyse- en/of thermolysebehandelingen om ongewenst haar bij klanten te verwijderen. Dit kan zowel in een schoonheidssalon als in een gespecialiseerde kliniek plaatsvinden.

De volgende modules komen aan bod tijdens de opleiding:

Anatomie en pathologie van de huid 
Portfolio samenstellen
Product- en materiaalkennis
Hygiëne, Arbo en milieu
Communiceren en adviseren
Behandelplan opstellen
Indicaties en contra-indicaties
Advisering en verzorging
Salonmanagement
Exameneisen en Examentraining

Huid- en haaranalyse:
Haarsoorten en haardiktes herkennen
Diepteligging van de haren

Elektrische ontharingstechnieken:
Instellen elektrisch ontharingsapparatuur
Diathermiemethode
Blendmethode
Verwijderen van o.a. blond, rood en grijs haar

Fixatietechnieken:
O.a. de vierpuntstechniek

Omvang & tijdsduur 6 lesdagen.
Bij een gemiddeld studietempo 3 maanden (je volgt óm de week een lesdag)

Lesgeld€2.395,00 excl. BTW | €2.897,95 incl. BTW = met gebruik van onze materialen en apparatuur.

Termijnbetaling mogelijk.
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenIn de lessen leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Je oefent de behandelingen op je medecursisten en soms op modellen.
Studiebelasting Leren van theorie: 2-3 uur per week en we adviseren 2 keer per week in de praktijk te oefenen.
NiveauDe theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 3 Niveau.
VooropleidingVoor deze opleiding dien je de basisopleiding schoonheidsspecialist niveau 3 afgerond te hebben.

Voor het behalen van deze bekwaamheid is een examen vereist. Het examen kan intern afgenomen worden of extern. Op basis van jouw wens en ons advies, branchediploma of schooldiploma, maak je een keuze in het examenprogramma. Hieronder staan de details omschreven.

Schooldiploma Elektrisch Ontharen Branchediploma Elektrisch Ontharen
Je wordt geëxamineerd voor het diploma Elektrisch Ontharen. Je betaalt de examenkosten rechtstreeks aan het opleidingsinstituut.

Het examen bestaat uit:
– 1 theorie-examen
– 1 praktijk-examen

Examenkosten = €159,00
Studieverklaring: Erkend Diploma Elektrisch Ontharen.
Het Branchediploma Elektrisch Ontharen (niveau 4) behaal je door examens af te leggen bij het examenbureau TCI, je betaalt de examenkosten rechtstreeks aan TCI. Je betaalt per examen aan het examenbureau. Wij melden je als school aan bij het examenbureau.

Het examen bestaat uit:
– 1 theorie-examen
– 1 praktijk-examen

Examenkosten kunnen opgevraagd worden bij Beauty Academy Eye For You.

Waarom Beauty Academy Eye For You?