Cursus Watergolven

Woman in hat over blurred background.

Watergolven (Krullen)

Tijdens deze cursus leer je verschillende kapsels te creëren door een watergolf behandeling uit te voeren. Bij omvorming wordt de natuurlijke haarstructuur met behulp van rollers in een nieuwe vorm gebracht en daarna behandeld met een vloeistof om de nieuwe vorm vast te houden. Watergolven wordt in deze branche ‘tijdelijk omvormen’ genoemd. Tijdens deze cursus leer je ook om het juiste advies te geven aan de klant na een behandeling. Samen met de klant bespreek je welke voedende shampoo, conditioner en haarmasker het beste is voor haar/zijn haartype.

Modules

  • Consult en hygiëne
  • Productkennis
  • Haar- en hoofdhuidanalyse
  • Productkennis
  • Behandelplan opstellen
  • Slagleggen en boucleren
  • Advisering en verzorging
boucleren

De producten waar mee je aan de slag gaat!

Tijdens de kappersopleiding werk je met het professionele merk MATRIX. MATRIX biedt diverse producten aan voor haarverzorging, kleur en styling. Deze producten zijn bij ons te koop en docenten geven verkoop- en productadvies. Je kan ook kiezen voorde ”RAW” lijn en die is voor dé specialist die graag werkt met natuurlijke producten. Jij maakt daarin zelf de keuze tijdens de opleiding!

MATRIXLOGOHR20161
LOGO LG

MISSION MATRIX 

‘Matrix is committed to serving each and every community salon and empowering stylists to create positive change for their clients and the world around them. Through inspiration and innovation, Matrix supports every salon professional to achieve their dreams and IMAGINE ALL THEY CAN BE!” @MatrixNederland

Wat kan je ermee?

Na het behalen van je vakbekwaamheid kan het geleerde uitstekend in de praktijk worden toegepast. Je bent in staat om een damescoupe naar wens van de klant te stylen door te watergolven. Naast de technieken op vakkundige wijze uit te kunnen voeren, kan je de klant het juist nazorg advies geven. Je kunt ervoor kiezen om te werken in een kapsalon, om ambulant aan de slag te gaan, of je start je eigen onderneming.

Details en kosten

Omvang & tijdsduur 2 daagse opleiding
- Bij een gemiddeld studietempo 1 maand (je volgt óm de week een lesdag).
Lesgeld€ 395,00 excl.btw
Termijnbetaling is niet mogelijk.
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenLesdag 1: je oefent op een kappershoofd.
Lesdag 2: Je oefent op een model. Je dient zelf een model te regelen.
Studiebelasting Leren van theorie: 2-3 uur per week en we adviseren 2 keer per week in de praktijk te oefenen.
VooropleidingVoor deze cursus wordt geen vooropleiding vereist. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.
StudieverklaringNa het afronden van deze cursus ontvang je het certificaat Kapper Watergolven.
ExamenVoor het behalen van het certificaat is geen examen vereist. Er vindt wel een eindtoetsing plaats.
PakketHet is belangrijk om naast de lessen op de Academy de behandelingen thuis of in je praktijk uit te voeren. Daarom zijn professionele kappersproducten noodzakelijk. Deze materialen kan je bij Beauty Academy Eye For you aankopen.