Kappersopleiding dames knippen

Kappersopleiding Dames Knippen

Iedereen herkent het wel: blijdschap na een professionele behandeling bij de kapper. Een kapper die naar je wensen geluisterd heeft, waardoor het eindresultaat perfect is! Tijdens onze kappersopleidingen begeleiden we jou tot dé professional op haargebied. Je begint bij de basis en kan uitgroeien tot een Allround Kapper. De kappersopleidingen bestaan uit verschillende modules en iedere module kan worden afgesloten met een theorie en praktijk examen. De opleiding is professioneel, praktijk-, klant- en beroepsgericht.

Skilled Young Hairstylist Is Making A Haircut To Her Customer

Wat leer je tijdens de opleiding?

Deze korte kappersopleiding richt zich op verschillende soorten dameskapsels. Kort, lang, halflang, alles komt aan bod. Kleine groepen en persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Je leert knippen onder begeleiding van onze ervaren docenten. Tijdens de eerste lessen leer je kniptechnieken toe te passen op een kappershoofd. Heb je de technieken goed kunnen oefenen op een kappershoofd , dan ga je de knip- technieken toepassen bij een model. Je gaat echt leren knippen! Geen lange theorielessen, maar echt gericht op de praktijk.

Uiteindelijk ga je het haar bij je model ook föhnen en stylen naar wens van de klant. Je model gaat met een professionele en stralende look naar buiten.

Modules

  • Hygiëne en consult
  • Productkennis
  • Haar- en hoofdhuidanalyse
  • Productkennis
  • Lange en korte dameskapsels
  • Knippen en snijden
  • Slicen en choppen
  • Stylen en föhnen
  • Advisering en verzorging

De producten waar mee je aan de slag gaat!

Tijdens de kappersopleiding werk je met het professionele merk MATRIX. MATRIX biedt diverse producten aan voor haarverzorging, kleur en styling. Deze producten zijn bij ons te koop en docenten geven verkoop- en productadvies. Je kan ook kiezen voorde ”RAW” lijn en die is voor dé specialist die graag werkt met natuurlijke producten. Jij maakt daarin zelf de keuze tijdens de opleiding!

Matrixlogohr20161
Logo Lg

MISSION MATRIX 

‘Matrix is committed to serving each and every community salon and empowering stylists to create positive change for their clients and the world around them. Through inspiration and innovation, Matrix supports every salon professional to achieve their dreams and IMAGINE ALL THEY CAN BE!” @MatrixNederland

Wat kan je ermee?

Na het behalen van je vakbekwaamheid kan het geleerde uitstekend in de praktijk worden toegepast. Je bent in staat om een damescoupe naar wens van de klant te stylen door gebruik van knip- en snijtechnieken. Je kunt ervoor kiezen om te werken in een kapsalon, om ambulant aan de slag te gaan, of je start je eigen onderneming.

Depositphotos 163530656 L 2015 (middel)

Details en kosten

Omvang & tijdsduur 5 daagse opleiding
- Bij een gemiddeld studietempo 2,5 maand (je volgt óm de week een lesdag)
- Bij een versneld studietempo 1,5 maand (je volgt iedere week een lesdag)
Lesgeld€ 695,00 excl.btw
Termijnbetaling is mogelijk. Maximaal in 2 termijnen.
Lestijden10:00 tot 15:30 uur.
ModellenLesdag 1 en 2: je oefent op een kappershoofd.
Lesdag 3 t/m 5: je oefent op modellen. Deze modellen dien je zelf te regelen.
Studiebelasting Leren van theorie: 2-3 uur per week en we adviseren 2 keer per week in de praktijk te oefenen.
NiveauDe theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 3 Niveau.
VooropleidingVoor deze opleiding wordt geen vooropleiding vereist. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.
StudieverklaringNa het afronden van deze opleiding ontvang je het schooldiploma Kapper Dames.
ExamenVoor het behalen van deze vakbekwaamheid is geen examen vereist. Er vindt wel een eindtoetsing plaats.
PakketHet is belangrijk om naast de lessen op de Academy de behandelingen thuis of in je praktijk uit te voeren. Daarom is een pakket met professionele kappersproducten noodzakelijk.
Dit pakket kunt u bij Beauty Academy Eye For you aankopen. Dit bedrag kost €295,00 exclusief 21% btw.